Ονομάζομαι Γιάννης Ιωαννίδης.

name black

Το χειροποίητο μαχαίρι εκφράζει την τέχνη την μοναδικότητα και την ποιότητα. Εκφράζει την αγάπη και το μεράκι μου που ώρες ατελείωτες περνάω στο εργαστήριο μου.

Είμαι επαγγελματίας μαχαιροποιός και προσπαθώ μέσα από κάθε κατασκευή μου να δώσω όλα αυτά στον κάθε ιδιοκτήτη που θα παραγγείλει ένα μαχαίρι και να τον κάνω ευτυχισμένο.

Στο εργαστήριο μου σκοπός είναι πάντα το μοναδικό, ποιοτικό χειροποίητο μαχαίρι κατά παραγγελία που απαρτίζεται από τα καλύτερα υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη.

Κατασκευάζω κυνηγετικά, μαχαίρια chef ειδικές κατασκευές και εξειδικευμένα τσεκούρια για το κλάδεμα του ελαιόδεντρου. Επίσης παρέχουμε αναπαλαίωση κειμηλίων, συντήρηση, επισκευή και ακόνισμα με τα πιο εξειδικευμένα μηχανήματα που διαθέτουν πέτρες νερού όπου προσφέρουν την μεγαλύτερη διάρκεια στην λεπίδα του μαχαιριού.

Το χειροποίητο μαχαίρι δεν είναι ένα αντικείμενο που απλά κόβει. Είναι η έκφραση και προέκταση του κάθε κυνηγού, chef ή οποιουδήποτε ιδιοκτήτη. Είναι κάτι που θέλεις συνέχεια να το κρατάς στα χέρια σου και να το κοιτάζεις με προσοχή, αλλά ταυτόχρονα θα το χρησιμοποιήσεις με υπερηφάνεια.

Κατασκευάζω τα μαχαίρια μου με τον παραδοσιακό τρόπο σφυρηλατώντας στο καμίνι αλλά και με την μέθοδο της αποκοπής.

Χρησιμοποιώ ανθρακούχα και ανοξείδωτα ατσάλια όπως Ν690, Μ390, 12c27, Elmax, 440c, 5160,52100, 80crv2, και Δαμάσκηνα. Για τις λαβές σταθεροποιημένα ξύλα όπως ρίζα καρυδιάς, έβενος, Bocote, ελιά, κέρατο ελαφιών, μουφλον, τράγων, οστά ζώων, μαμούθ, ελεφαντόδοντο και διάφορους συνδυασμούς.

Μπορούμε να διακοσμήσουμε ακόμα με χρυσό, ασημί, και διάφορους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Έχουμε την δυνατότητα να γράψουμε στη λάμα το όνομα ή κάτι άλλο που θέλει ο ιδιοκτήτης.

Στο εργαστήριο μου το μαχαίρι ξεκινάει από το Α και τελειώνει στο Ω.

Δηλαδή εδώ γίνεται η επεξεργασία η κατασκευή και εφαρμογή όλων των υλικών που απαρτίζουν το μαχαίρι. Ξύλο, ατσάλι, δέρμα. Επίσης γίνεται η θερμική επεξεργασία των ατσαλιών, ανοξείδωτων και ανθρακούχων σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους.